Populairste Artikelen Hotelierfocus.nl 2011

POPULAIRSTE ARTIKELEN IN 2011. Hierbij een overzicht van de top 25 populairste artikelen op Hotelierfocus.nl in 2011. De belangrijkste keywords en thema's van het jaar...

Hotel Reputation Management: Omgaan met klachten en reviews

Alle gasten met een goed gevoel laten vertrekken zou natuurlijk altijd al de hoogste prioriteit van bedrijven in de gastvrijheidbranche moeten zijn. De ontwikkelingen van online reviewwebsites en andere social media hebben deze prioriteit nog maar eens benadrukt en geleid tot een nieuwe fancy term: Online Reputation Management. Lucy van Alphen (A-Sense Hospitality / AVA Hotel Athene) en Caroline Receveur (Mint Hotel Amsterdam) geven hun opinie over het omgaan met klachten en online reviews.

Hotel Marketing Strategie: Target Marketing & SWOT Analyse

Een gedegen marketing strategie is de basis om op lange termijn nieuwe gasten te blijven aantrekken. Target Marketing, het richten op specifieke doelgroepen en een SWOT Analyse (Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats) van het hotel vormen het fundament van een marketing strategie. In dit artikel geven Lucy van Alphen (A-Sense Hospitality / AVA Hotel Athene), Hans Vugts (Hotel Casa 400) en Stella van der Sluis (Hotel Papendal) hun visie op de rol van Target Marketing en SWOT Analyse in hun hotel.

Innovaties – Superieur niet altijd Succesvol

De meeste initiatieven voor het lanceren van nieuwe producten of diensten mislukken. In een aantal gevallen lijkt het product of de dienst superieur ten opzichte van het huidige aanbod maar wordt het toch niet geaccepteerd of niet gewaardeerd door de consument. In dit artikel eerst twee voorbeelden uit andere branches, waarna Lucy van Alphen (A-Sense Hospitality, o.m. AVA Hotel Athene) twee voorbeelden geeft in de hotelbranche.

Van Minibars naar Vending Machines, een Succes?

Een minibar op de hotelkamer leek jarenlang een point of parity voor (upscale) hotels te zijn. Een minibar op elke kamer was een basic service. Echter, de kosten aan ‘onderhoud’ van minibars zijn behoorlijk hoog. Extra uren om de minibars te vullen en administratie bij te houden, relatief veel waste (producten over de houdbaarheidsdatum heen) en de fraudegevoeligheid, leiden ertoe dat hotels naar andere oplossingen zoeken. Frederik Reimers (GM, Carlton Oasis) en Bart Blikman (GM, Carlton President) vertelden Hotelierfocus over het vervangen van minibars door vending machines in hun hotels.

Brancheorganisaties en Collectieve Kansen & Problemen

Hotelierfocus vroeg Hans Vugts (Casa 400), Jan Stuurman (Hotel V) en René Wildeman (Hotel Amsterdam - De Roode Leeuw) naar de toegevoegde waarde van een brancheorganisatie en de kansen/problemen die collectief beter zouden moeten worden aangepakt. Ze zijn allen lid van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Hans Vugts is daarnaast actief bestuurder bij de locale afdeling van de KHN in Amsterdam.

Hotel Sales Kanalen – Eline Gerdes

Nieuwe online sales- en distributiekanalen schieten als paddenstoelen uit de grond in de hotelbranche. Hotelierfocus vroeg aan Eline Gerdes (Marketing & Communications Manager Casa 400 Hotel) haar opinie over een aantal sales kanalen.

Een Boost voor de Teamspirit! – Hans Vugts

Voor de jaarlijkse Dutch Hotel Award zijn nog 3 hotels in de race: Townhouse Hotel Maastricht, Postillion Hotel Bunnik en Casa 400 Hotel Amsterdam. Hans Vugts, een van de vaste panelleden van Hotelierfocus.nl én General Manager van het Casa 400 Hotel vertelt wat de deelname en de finaleplaats bij de Dutch Hotel Award met het hotel doet.

Hotels & Social Media: 3 Basis Tips voor Social Media

Hotels en Social Media. Genoeg congressen, bijeenkomsten, discussies en 'goeroes' met 'gouden tips' hoe met de nieuwe media de omzet te verhogen. In dit artikel 3 'Basis Tips' voor Hotels over Social Media: Offline Beginnen, Niet Uitbesteden en Directe Reserveringen.

Personeelsmanagement – Hans Vugts

Vorig jaar verhuisde Casa 400 Hotel Amsterdam naar een nieuw gebouw. Directeur Hans Vugts heeft toen ook een vrijwel compleet nieuw (management) team samengesteld. Voor Hotelierfocus.nl vertelt hij over een aantal aspecten van het personeelsmanagement bij Casa 400.