Hotel Marketing – Inhaken op de Actualiteit

Werken vanuit een duidelijke strategie en een uitgewerkt plan zijn het fundament van succesvolle hotel marketing. Dit betekent echter niet dat alle marketing activiteiten ruim tevoren moeten worden bepaald en gepland. Een goed marketing plan dient juist ook ruimte te bieden om snel in te haken op actualiteiten, trends of nieuwe innovaties.

Social Media bij Hotel Landgoed Duin & Kruidberg

Anke Klumpers deed voor haar afstuderen onderzoek naar het gebruik van social media in de hospitality branche en de kansen hiervan voor Landgoed Duin & Kruidberg. Op basis van dit onderzoek schreef ze een social media beleid voor het hotel en maakte daarnaast een start met de uitvoering van het geschreven beleid. Voor Hotelierfocus.nl vertelt Anke Klumpers over haar afstudeeropdracht bij Landgoed Duin & Kruidberg.

Hotel Marketing Strategie: Target Marketing & SWOT Analyse

Een gedegen marketing strategie is de basis om op lange termijn nieuwe gasten te blijven aantrekken. Target Marketing, het richten op specifieke doelgroepen en een SWOT Analyse (Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats) van het hotel vormen het fundament van een marketing strategie. In dit artikel geven Lucy van Alphen (A-Sense Hospitality / AVA Hotel Athene), Hans Vugts (Hotel Casa 400) en Stella van der Sluis (Hotel Papendal) hun visie op de rol van Target Marketing en SWOT Analyse in hun hotel.

Innovaties – Superieur niet altijd Succesvol

De meeste initiatieven voor het lanceren van nieuwe producten of diensten mislukken. In een aantal gevallen lijkt het product of de dienst superieur ten opzichte van het huidige aanbod maar wordt het toch niet geaccepteerd of niet gewaardeerd door de consument. In dit artikel eerst twee voorbeelden uit andere branches, waarna Lucy van Alphen (A-Sense Hospitality, o.m. AVA Hotel Athene) twee voorbeelden geeft in de hotelbranche.

Het Belang van Underselling voor Hotels

Waar hotels vroeger relatief gemakkelijk konden wegkomen met het oversellen van hun product, lijkt het undersellen nu meer dan ooit de manier naar succes. Oversellen wordt direct afgestraft, terwijl underselling kan worden beloond met hoge review scores.

Van Minibars naar Vending Machines, een Succes?

Een minibar op de hotelkamer leek jarenlang een point of parity voor (upscale) hotels te zijn. Een minibar op elke kamer was een basic service. Echter, de kosten aan ‘onderhoud’ van minibars zijn behoorlijk hoog. Extra uren om de minibars te vullen en administratie bij te houden, relatief veel waste (producten over de houdbaarheidsdatum heen) en de fraudegevoeligheid, leiden ertoe dat hotels naar andere oplossingen zoeken. Frederik Reimers (GM, Carlton Oasis) en Bart Blikman (GM, Carlton President) vertelden Hotelierfocus over het vervangen van minibars door vending machines in hun hotels.

Brancheorganisaties en Collectieve Kansen & Problemen

Hotelierfocus vroeg Hans Vugts (Casa 400), Jan Stuurman (Hotel V) en René Wildeman (Hotel Amsterdam - De Roode Leeuw) naar de toegevoegde waarde van een brancheorganisatie en de kansen/problemen die collectief beter zouden moeten worden aangepakt. Ze zijn allen lid van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Hans Vugts is daarnaast actief bestuurder bij de locale afdeling van de KHN in Amsterdam.

Een Nieuw Hotel in de Markt: Mint Hotel

Op 27 mei opende het Mint Hotel in Amsterdam haar deuren. Hotelierfocus vroeg aan Caroline Receveur (General Manager) en Herman van de Vliet (Commercial Manager) hoe zij het Mint Hotel in de Amsterdamse hotelmarkt hebben geplaatst. Een uniek gebouw op een prominente locatie, een sterke band met de locale markt en de actieve rol op de social media gaven Mint Hotel Amsterdam meteen een goede start.

Hotel Sales Kanalen – Eline Gerdes

Nieuwe online sales- en distributiekanalen schieten als paddenstoelen uit de grond in de hotelbranche. Hotelierfocus vroeg aan Eline Gerdes (Marketing & Communications Manager Casa 400 Hotel) haar opinie over een aantal sales kanalen.