Google introduceert Travel Dashboard
Google introduceert een gratis online tool die trends op het gebied van autoverhuur, luchtvaart en hotels toont. De tool is ontworpen om marketeers te helpen bij het plannen van hun campagnes. Het dashboard zal per kwartaal worden bijgewerkt.

Het Travel Dashboard toont op dit moment alleen data van trends in de Verenigde Staten. Wanneer en of het Travel Dashboard ook informatie over andere landen gaat tonen is niet bekend.

Real time reviews voor rondleidingen en activiteiten via Expedia
Expedia introduceert ´real time reviews´ voor rondleidingen en activiteiten. Zodra Expedia klanten klaar zijn met een activiteit ontvangen ze e-mails met daarin vragen zoals: voldeed de activiteit aan je verwachting? Zou je de activiteit aanraden? “Het idee achter de real time reviews is het verkrijgen van feedback terwijl de reiziger nog steeds op locatie is. Op deze manier is het voor tour operators mogelijk om ad-hoc op eventuele tekortkomingen in te spelen en verbeteringen door te voeren op basis van de verkregen feedback.” Aldus Sarah Gavin, woordvoerder van Expedia Inc.
Expedia heeft soortgelijke feedback tools voor hotelgasten waarmee het hotel de feedback kan inzien terwijl de gasten zich nog in het hotel bevinden. Hoewel de introductie van de real-time reviews op zichzelf geen baanbrekende ontwikkeling is, geeft het wel een indicatie voor de manier waarop Expedia zich steeds meer in de sector van rondleiding en activiteiten probeert te vestigen. Op de homepage van de Expedia website staat, naast de traditionele categorieën (vliegtickets, hotels en autoverhuur), de categorie ‘activiteiten’. “Dit brengt ons in een goede positie om in de toekomst te innoveren in de categorie activiteiten”, zegt Gavin.

Eerste Nederlandse vestiging Motel One geopend in Amsterdam
Tegenover beurs- en congrescentrum RAI heeft budgethotel Motel One zijn deuren geopend. Het is de eerste vestiging in Nederland voor de budget designketen uit Duitsland dat verder vestigingen heeft in Duitsland, Oostenrijk, Groot Brittannië en België.

 

Foto: Minerva Studio / Shutterstock