Rate Tracking met HotelTonight
Met de nieuwe iOS versie van de mobiele app HotelTonight is het mogelijk om veranderingen in kamerprijzen bij te houden. Bij het zoeken naar hotels verschijnt boven in beeld de optie ‘Track It’. De optie Rate Tracking is alleen beschikbaar voor last minute zoekopdrachten waarbij de aankomstdatum maximaal een week later is. Na het selecteren van deze optie stuurt de app dagelijks notificaties over eventuele veranderingen in prijs en een overzicht van het totale aanbod van hotelkamers in de desbetreffende stad.
Met de toevoeging van Rate Tracking wil HotelTonight de zoektocht naar de beste lastminute aanbiedingen vereenvoudigen. Rate Tracking speelt in op de constante verandering van het aanbod en de kamerprijzen.

W Hotel Amsterdam opent 21 september 2015
Op maandag 21 september 2015 is de officiële opening van W Amsterdam. Het hotel, gevestigd in het voormalige kantoor van de PTT aan de Spuistraat in het centrum van Amsterdam, zal onder andere beschikken over 238 kamers en suites, een Spa 24/7 in-room dining service en Spa. Overnachten op de dag van de opening kan vanaf € 405. De FIT Fitness Facility en Spa zijn tot december dit jaar nog niet beschikbaar.W Amsterdam beschikt over 480 vierkante meter aan multifunctionele ruimte, waaronder twee grote en twee kleine vergaderzalen.

Bekijk hier het overzicht van hotelopeningen 2015

TripAdvisor en Booking.com lanceren app voor de Apple Watch
Net zoals de internationale hotelketens komen ook TripAdvisor en Booking.com met hun eigen appsvoor de Apple Watch.

TripAdvisor
Met de app van TripAdvisor kunnen gebruikers reviews, meningen en reizigersfoto’s bekijken van hotels, restaurants en attracties. Met de Apple Watch feature ‘Glances’ is het mogelijk om op basis van de huidige locatie (met behulp van GPS) nabijgelegen hotels en restaurants te ontdekken. Via de app toont Apple Maps de looproute naar de desbetreffende accommodatie.

Booking.com
Een hotel in de buurt boeken met een horloge? De app van Booking.com maakt het mogelijk. Daarnaast biedt de app actuele informatie over honderdduizenden verschillende hotels wereldwijd, kunnen gasten beoordelingen toevoegen met de reviewoptie en toont de Apple Watch de route naar het geselecteerde hotel.

 

Foto: Melpomene / Shutterstock