Booking.com richt zich met Booking.com Business specifiek op de zakelijke markt. Bedrijven kunnen gratis een account openen en zitten volgens Booking.com niet vast aan contracten, abonnementskosten of een minimum vereiste van aantal boekingen. Gebruikers hebben keuze uit 627.639 accommodaties in 70.000 bestemmingen.

Er zijn twee verschillende soorten zakelijke accounts: Reisorganisator en zakenreiziger:

Reisorganisator
Bij het vinden van een geschikte accommodatie kan er gebruik gemaakt worden van budgetfilters om uitgaven en bewaarde bestemmingen te beheren.

Door middel van rapportages heeft een reisorganisator inzicht in de bedrijfsuitgaven per afdeling, team of persoon. Door een zakenreiziger te linken aan het zakelijk account kan men individueel iets boeken maar behoudt de reisorganisator het overzicht.

Zakenreiziger
Net zoals de reisorganisator, kan de zakenreiziger gebruik maken van budgetfilters in de zoektocht naar een geschikte accommodatie. Beoordelingen door andere zakenreizigers kunnen eveneens hulp bieden. De naam en de bedrijfsgegevens van de reiziger worden vooraf ingevuld om veiliger en sneller te kunnen boeken.

Om het aanmelden van bedrijven (reisorganisatoren) te stimuleren ontvangt een zakenreiziger direct 10% korting op zaken- en vakantiereizen als zijn of haar bedrijf zich aanmeldt voor Booking.com Business.

Foto: Africa Studio / Shutterstock