Zoals eerder vermeld zal een aantal pro-actieve hoteliers bijdrages gaan leveren op Hotelierfocus.nl. In de vorm van artikelen, opinies en (video)interviews geven zij hun visie op verschillende aspecten van de hotellerie. Vorige maand introduceerden we Hans Vugts en Eline Gerdes van Casa 400. Vandaag een introductie van Jan Stuurman, managing partner van Hotel V in Amsterdam.

Hotel V stond al op onze lijst van innovatieve, inspirerende en creatieve hotels. Het hotel biedt niet alleen accommodatie en de gebruikelijke service aan gasten. Zij bieden een experience. Funky & trendy Amsterdam, duurzaamheid (meer dan de Golden Green Key) en de gastvrijheid & passie van hun Crew staan centraal in het hotel.

Hotelierfocus.nl vroeg aan Jan Stuurman wat Hotel V anders doet dan de meeste hotels.

Personeel
“Op het gebied van personeel doen wij het intrinsiek anders. Voor ons is het namelijk niet relevant of ze een hotelopleiding hebben gevolgd. We zoeken vooral mensen die getalenteerd en gastvrij zijn.  Daarnaast zoeken we personeel met aanvullende kwaliteiten, die in principe niet direct te maken hebben met de hotellerie, bijvoorbeeld het maken van video’s of het schrijven van een blog. “

Duurzaamheid
“Duurzaamheid zit in de genen van ons hotel.  We proberen dit voornamelijk te doen door het organiseren van leuke evenementen. De opbrengst hiervan gebruiken we vervolgens om te investeren in duurzame oplossingen.  Zo hadden we vorig jaar het Strawberry Earth event in Hotel V. De omzet van 10.000 euro hebben we gebruikt om het hele hotel, als eerste van de wereld, van organische dekbedden (Yumeko) te voorzien.  Dit doen we allemaal naast de ‘standaard’ zaken als groene energie en waterbesparing. “

Authentieke adviezen
“Verder zijn onze authentieke adviezen over de stad anders. Geen voorgekauwd verhaal, of de standaard attracties van Amsterdam. We proberen op de hoogte te blijven van de nieuwste en leukste dingen in de stad om dit vervolgens met de gasten de delen. Hiervoor gebruiken we onze eigen Amsterdam by V City Map, maar ook door personeel aan te nemen die een passie voor de stad hebben.”

Foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock