Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, met 433 kamers en 1.700 m² vergader- en evenementruimte, zal volgens planning in het vierde kwartaal van 2015 haar deuren openen. Hotelierfocus mocht alvast een kijkje nemen bij het hotel met de grootste vergader- en evenementenfaciliteiten op Schiphol Airport.

Eyecatcher
De forens op het traject A4 bij Schiphol heeft het afgelopen jaar ongetwijfeld een oog laten vallen op het kubusvormige gebouw met de typische diamantvormige ramen. Alles wijst erop dat de opdracht aan de architecten om een landmark te creëren succesvol uitgevoerd is. Het gebouw onderscheidt zich van de omliggende rechthoekige kantoorgebouwen en het ruitvormige gevelpatroon is van grote afstand herkenbaar.

Het ontwerp is afkomstig van Mecanoo Architecten uit Amsterdam en Hirsch Bedner Associates (HBA) is verantwoordelijk voor de inrichting van onder andere de hotelkamers en de meeting rooms.

Het 42 meter hoge atrium moet het centrale meeting point van het hotel worden voor zowel de zakelijke gast als de leisure gast. Er komt hier van alles samen, waaronder de entree via de boulevard, liften die in verbinding staan met de parkeergarage en een ingang die in directe verbinding staat met Schiphol Airport. Verder krijgt het hotel een Health Club met Spa, een Asian-Grill restaurant en een 24/7 Business Centre en Executive Lounge.

‘A Dutch Touch’
Luchthaven Schiphol is bij uitstek een locatie met een sterk internationaal karakter, al is het alleen maar omdat het een aankomst- en vertrekpunt is voor meer dan 300 vliegbestemmingen over de hele wereld. Door middel van subtiele designelementen wil Hilton Amsterdam Airport Schiphol dit internationale karakter mixen met ‘A Dutch Touch’. Opvallend: niet Nederlandse maar buitenlandse ontwerpers zijn verantwoordelijk voor de verschillende ‘Nederlandse’ designelementen. Dit zorgt niet alleen voor een verfrissend resultaat maar het past ook perfect in het internationale karakter van dit Airport hotel.

Delfts-Blauw-Restaurant
De tegels met Delfts Blauw zijn ontworpen door een Spaanse kunstenaar

Interactieve Event app
Boekingen voor vergaderingen en evenementen zijn al mogelijk.  Alle vroegboekers van een vergadering of evenement in het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol ontvangen een persoonlijke ‘experience voucher’ ter waarde van 3% van de boeking. Daarnaast maken vroegboekers van grootschalige evenementen kans op een waardevolle interactieve event app, toegespitst op het eigen evenement. Deze innovatieve app is voor Hilton Amsterdam Airport Schiphol ontwikkeld door DoubleDutch en maakt het onder andere mogelijk om voorbereidingen eenvoudig te beheren in samenspraak met de Hilton Eventcoördinator.