Amsterdamse hotels hebben relatief goede WiFi
Amsterdamse hotels hebben in vergelijking met hotels uit andere wereldsteden een goede kwaliteit WiFi. Dit blijkt uit onderzoek van de website Hotelwifitest.com.

In het onderzoek spreekt men van adequate WiFi als de WiFi-verbinding een downloadsnelheid van minimaal 3Mbps en een uploadsnelheid van ten minste 500 Kbps heeft.

In een overzicht van de 50 meest geteste wereldsteden staat Amsterdam op de 8e plaats. De best geteste stad is Stockholm.

Anti diefstal chips voor hotel beddengoed
Met behulp van een chip kunnen hoteliers meer grip krijgen op het verdwijnen van diverse hotelkamer attributen. De chip heeft de grootte van een M&M snoepje en kan vastgemaakt worden aan handdoeken, linnengoed of badjassen. De chip overleeft ongeveer 300 wasbeurten.

Gasten kunnen soms intuïtief te werk gaan als het gaat om het meenemen van spullen


De chip is nauwelijks zichtbaar voor degenen die er niet naar op zoek zijn. Volgens het bedrijf Linnen Tracking Technology maken ongeveer 2.000 hotels gebruik van de anti diefstal chips. Om kwaadwillende gasten geen voorkennis te geven maakt het bedrijf niet openbaar welke hotels de chips hebben afgenomen.

Een van de hotels is in ieder geval het Mr. C Hotel Beverley Hills. Dit hotel heeft laten weten dat door het gebruik van deze technologie het aantal ontbrekende items van 20 tot 30 procent is teruggebracht naar ongeveer 3 procent.

Steigenberger opent eerste InterCity Hotel in Nederland
In de binnenstad van Enschede heeft de Duitse hotelgroep Steigenberger de eerste vestiging van InterCity Hotel in Nederland geopend. Het hotel beschikt over 126 kamers, een restaurant en een Bistro Lounge. Gasten krijgen, zoals gebruikelijk bij InterCity hotels, gratis tickets voor busvervoer binnen de stad. Marloes Wensink is de General Manager van het hotel en Marlies Rijnberg de Sales Manager. In 2017 wordt in Rotterdam het tweede InterCity hotel in Nederland geopend.

Foto: Melpomene / Shutterstock