Crisis of geen crisis, de hotelmarkt is altijd in beweging. Van groot congreshotel tot een luxe boetiek hotel, we mogen dit jaar weer de nodige nieuwkomers verwelkomen. Hieronder een overzicht van geplande hotel openingen in het jaar 2015.

HILTON AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHOL – 4e kwartaal 2015

Hilton-SchipholHet huidige Hilton wordt vervangen door nieuwbouw en krijgt de naam Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Het hotel biedt 433 luxe en geluidsdichte kamers. Daarnaast krijgt het moderne hotel 23 vergaderzalen, een restaurant en bar, executive lounge, spa en fitnesscentrum. Het nieuwe Hilton is rechtstreeks verbonden met Schiphol door middel van een overdekte promenade. Bekijk onze exclusieve preview van Hilton Amsterdam Airport Schiphol.

W AMSTERDAM 21 september 2015

Hotel Openingen 2014

Het voormalige kantoor van de PTT wordt omgetoverd tot vijfsterrenhotel W. Het hotel krijgt 238 kamers en wordt voorzien met restaurant, bar en wellness. Het W zou het W niet zijn zonder luxe faciliteiten. Er wordt dan ook een geheel nieuwe glazen verdieping gebouwd waarin de lobby, een restaurant, een skybar, extra hotelkamers en – als klap op de vuurpijl – een zwembad zal komen. Zo kunnen niet alleen hotelgasten maar ook gasten van buitenaf zwemmen met uitzicht over de Amsterdamse binnenstad. Het naastgelegen gebouw zal waarschijnlijk gedoopt worden tot Wellness en verbonden worden door middel van een tunnel of luchtbrug.

ELEMENT AMSTERDAM november 2015

Element-Amsterdam

Starwood blijft lekker doorbouwen in Nederland met zijn appartementenhotel Element. In een oud kantoorgebouw bij het Gelderlandplein opent 1 november 2015 het hotel zijn deuren. Alle kamers worden uitgerust met een keuken en ruime badkamer. Het hotel krijgt een restaurant, bar, dakterras en een 24 uur shop. Na dertig Elements vestigingen in de VS, plant Starwood voor de komende drie jaar nog dertig vestingen in Europa, waaronder een vestiging in de buurt van Schiphol.

MERCURE HOTEL AMSTERDAM SLOTERDIJK – najaar 2015
Mercure-Sloterdijk

Mercure krijgt een vierde vestiging in Amsterdam. De planning is dat deze nieuwe vestiging naast Station Sloterdijk in het najaar van 2015 haar deuren opent. Het franchisecontract voor Mercure Hotel Amsterdam Sloterdijk Station werd recent getekend door Accor en haar partner WIN hotels. Mercure hotel Sloterdijk zal zich zowel op leisure- als op business markt gaan richten. Het hotel zal in een voormalig kantoorgebouw komen en  beschikken over 173 kamers, vier vergaderzalen en een skybar- en restaurant op de 8e verdieping.

MOTEL ONE – voorjaar 2015

Motel One

Tegenover de RAI komt een nieuw hotel van de Duitse hotelketen Motel One. Het hotel is een budget designhotel en richt zich op de moderne stadsbezoeker die een hotelkamer met design en comfort zoekt tegen een betaalbare prijs. Motel One heeft als doel zich in alle grote Europese steden te vestigen en zal in het voorjaar van 2015 starten met Amsterdam. Het hotel wordt negen verdiepingen hoogt en krijgt 315 kamers. Tevens is er op de begane grond nog 1000 m² beschikbaar voor winkels of horeca. In de toekomst is Motel One van plan om meerdere hotels te openen in Amsterdam.

THE ROOSEVELT MIDDELBURG voorjaar 2015
The-Roosevelt-Middelburg

Het gemeentelijk monument ‘het Polderhuis’ in Middelburg zal in het voorjaar van 2015 vervangen worden door het nieuwe chique Boutique Hotel The Roosevelt. Het Middelburgse echtpaar Raymonde en Martin van der Louw starten naast Bed & Breakfast Guesthouse 1560 nu een hotel dat inspeelt op de behoefte aan meer luxe hotelkamers. Hotel The Roosevelt zal voorzien worden van vier hotelsuites, 24 Boutique hotelkamers, vergaderruimtes, een wijnbar en een stadstuin.

NOVOTEL SCHIPHOL AIRPORT – 2015
Novotel-schiphol

Op loopafstand van station Hoofddorp opent in 2015 een nieuw hotel van Novotel. Het hotel krijgt 314 kamers, een fitness ruimte en vergaderfaciliteiten. Zowel passanten als hotelgasten kunnen gebruik maken van de bar en restaurant op de begane grond. Verder is er een grote wintertuin ontworpen met glazen dak. Dit is het vierhonderdste hotel van het Novotel wereldwijd. De materialen voor de bouw bestaan voornamelijk uit gerecyclede content.

MARRIOTT HOTEL ATLAS ARENA AMSTERDAM – voorjaar 2015
Marriott-hotel-artlan-amsterdam

In het voorjaar van 2015 staat de opening van een nieuw Marriott Hotel gepland in het mulitifunctionele Atlas ArenA-complex. Het viersterrenhotel wordt gerealiseerd met het doel meer hotelkamers buiten Amsterdam te faciliteren. Het hotel zal onder de formule Courtyard by Marriott vallen en heeft voornamelijk faciliteiten voor de zakelijke reiziger. Atlas Arena Amsterdam krijgt 139 kamers, 30 ‘extended-stay’ kamers en één suite. Verder biedt het hotel grote vergader- en conferentieruimtes, horecafaciliteiten en een daktuin.

MGALLERY INK HOTEL AMSTERDAM – maart 2015
mgallery-ink-amsterdam

Een onconventioneel hotel, dat is wat het nieuwe INK Hotel moet worden. Een hip design, ontbijt wat de hele dag te bestellen is en coffee to go zijn een aantal nieuwigheden. Het hotel vervangt het oude Convent Hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal en baseert zijn naam op de historie van het gebouw, vroeger zat er namelijk een drukkerij. Nu beschikt het hotel over 148 kamers en 11 junior suites. De tekeningen voor het design worden door Concrete verzorgd, zij hebben o.a. CitizenM ontworpen. Wij zijn benieuwd.

STEIGENBERGER HOTEL ZIGGO DOME juni 2015
steinbergerziggo

Naast de Ziggo Dome zal de Duitse Hotelgroep Steigenberger een viersterrenhotel realiseren. Het hotel zal over 253 kamers beschikken, speciale events- conferentieruimtes, een restaurant met terras en een bar. Het terras zal een directe link vormen met de concertzaal van het Ziggo Dome. Het hotel zal ook flexibele kamers krijgen die individueel aan te passen zijn aan de gebeutenis. De Steigenberger Hotel Group heeft op Schiphol het Steigenberger Airport-Hotel.

CONGRESHOTEL VAN DER VALK SASSENHEIMeind 2015

vdvalk-sassenheim

Eind 2015 zal een geheel nieuw congrescentrum in Sassenheim komen. Het hotel wordt hypermodern met ruimte voor 850 personen. Naast 16 multifunctionele congres- en vergaderzalen, krijgt het hotel 148 luxe kamers, zes suitekamers, een wellness, een casino en drie restaurantconcepten. Het nieuwe Van der Valk Hotel zal zich voornamelijk richten op grotere congressen, beurzen en privé-feesten.

GENERATOR HOSTEL AMSTERDAM – eind 2015
Generator-Amsterdam-1

Generator heeft 8 design-hostels in verschillende Europese steden waaronder Barcelona, Berlijn en Londen. Eind 2015 zal naast het Oosterpark in Amsterdam het eerste Generator Hostel van Nederland openen. Verwacht hoge plafonds, voldoende lounge area’s en uitzichten op het park. Het hostel moet plaats gaan bieden voor 566 gasten.

Foto: Everything / Shutterstock