Op vrijdag 7 november werden in Londen de European Hospitality Awards 2014 uitgereikt. De Amsterdamse hotelier Eric Toren, eigenaar van The Toren Hotel Groep, heeft als eerste Nederlander ooit de award voor Europees Hotelier van het jaar in ontvangst mogen nemen. 

Dit bericht is een update van: Amsterdamse hotelier genomineerd voor Europees Hotelier van het jaar


ZWARE CONCURRENTIE
Voor de meest prestigieuze individuele award in de hotellerie waren gerenommeerde hoteliers genomineerd. Ondermeer Didier Le Chavez van Le Bristol, het beste hotel van Parijs, en Christine Hodder van het luxe The Stafford Hotel in London, maaktenkans op de gewilde prijs. In de voorgaande jaren werd de award telkens uitgereikt aan een hotelier van een luxe 5 sterren grand hotel, maar bij deze editie liep het even anders. De ongekendeprestaties van de Amsterdamse 3- en 4-sterren boutique hotels van Eric Toren werden als beste gewaardeerd, waardoor hij als eerste Nederlander ooit de award voorEuropees Hotelier van het jaar in ontvangst mocht nemen.

“Ik ben zo trots op het winnen van deze award. Samen met mijn vrouw Petra en hele team van The Toren Hotel Groep werken we elke dag keihard om iedere gast een memorabel verblijf te kunnen geven. Deze prijs bevestigt dat we iets unieks hebben neergezet, waar internationale belangstelling en waardering voor is.” – Eric Toren


VAN 1 STER TOT LUXE 4 STERREN HOTEL
Eric Toren staat vanaf 1991 aan het roer van hotel The Toren in Amsterdam en onder zijn leiding groeide The Toren uit van een 1 ster hotel tot een luxe prijswinnend 4-sterren hotel met suites op 5 sterren niveau. Begin dit jaar leverde het hotel al een uniek prestatie door voor het derde jaar op rij de prestigieuze TripadvisorTravelers’ Choice Award voor het beste Hotel van Nederland (2012, 2013, 2014) te ontvangen.

Deze prijs bevestigt dat we iets unieks hebben neergezet, waar internationale belangstelling en waardering voor is.” 

WERELDWIJDE BEKENDHEID
Waar de meeste hotels tijdens de crisisjaren fors hebben bezuinigd, investeerde Eric Toren juist extra in het hotel en de service.De metamorfose van het hotel leidde tot lovende gastenbeoordelingen op alle reiswebsites en een overvolle prijzenkast met prestigieuze internationale awards. The Toren verscheen hierdoor op de radar van de internationale pers en het hotel kreeg een wereldwijde bekendheid.


OP DE VOET GEVOLGD
Inmiddels komen hoteliers uit binnen – en buitenland over de vloer bij The Toren om een kijkje in de keuken te nemen bij het succesvolle hotel. Maar ook buiten de hotelbranche valt het succes van The Toren op. Zo wordt Eric Toren regelmatig voor trainingen en lezingen uitgenodigd door grote organisaties die hun service niveau willen verbeteren.

“Het is mijn droom om ooit  actief betrokken te zijn bij een opening van een hotel op 6 sterren niveau. Een hotel met ongeëvenaarde luxe en service. Amsterdam is er in ieder geval klaar voor.”


GEEN GELUKSTREFFER
Het succes van hotel The Toren bleek geen gelukstreffer. Eric Toren opende een tweede hotel aan de Keizersgracht, Hotel Sebastian’s, en inmiddels staat z’n tweede hotel ook in alle lijsten van beste hotels van Amsterdam. Niet alleen worden beide hotels uitstekend beoordeeld door de gasten, ook in financieel opzicht steken de hotels er ver boven uit. Uit het jaarlijkse benchmark onderzoek van Horwath, bleek The Toren zelfs beter te presteren dan de meeste 5 sterren hotels in de hoofdstad. Beide hotels zitten gedurende het hele jaar bijna altijd vol tegen de hoogste prijzen. Maar de ambitie van Eric Toren is nog niet gestild: “Het is mijn droom om ooit  actief betrokken te zijn bij een opening van een hotel op 6 sterren niveau. Een hotel met ongeëvenaarde luxe en service. Amsterdam is er in ieder geval klaar voor.”


SPANNENDE WEKEN
Het zijn sowieso spannende weken voor The Toren en Hotel Sebastian’s. Naast de individuele prijs voor Eric Toren voor European Hotelier of the Year, dingen beide hotels zelf nog mee naar de internationale awards die traditiegetrouw aan het eind van het jaar worden uitgereikt aan de beste hotels.


European
Hospitality Awards 2014
De European HospitalityAwards 2014 werden op 7 november 2014 tijdens een feestelijke avond in de Hurlingham Club in Londen uitgereikt. Er werden in totaal 14 awardstoegekend waaronder voor: Hotel opening of the year, Best Hotel Suite, Hotel Spa of the yearen Green Hotel of the year