René R.F. Wildeman zal op 9 december 2014 afscheid nemen als Directeur van Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw.

Na zijn opleiding aan de befaamde Hoge Hotelschool van Lausanne werkte René Wildeman in meerdere 5 sterren hotels in Lausanne en Genève. Na een verblijf van 20 jaar in Zwitserland kwam hij eind 1986 naar Amsterdam om de Directie van het toen pas geopende Swissôtel op zich te nemen. Na een korte tijd Directeur van het Inntel hotel te zijn geweest, trad hij op 1 januari 1999 in dienst van Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw.

René Wildeman werd benoemd tot Meest Markante Horeca Ondernemer 2006-2007 en ontving recentelijk de “Henk de Lugt Award” voor zijn inzet voor gastvrijheid en positiviteit.

Onder zijn leiding werd Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw twee maal compleet gerenoveerd waarbij het de laatste keer volledig in eigen beheer werd gedaan. Ook het restaurant onderging enige jaren geleden een renovatie waarbij de originele uitstraling behouden werd. Ondanks het feit dat het hotel 103 jaar oud is word er achter de schermen gebruik gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering. Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan kreeg het bedrijf het predicaat “Hofleverancier” in 2011.

 

René Wildeman was ook buiten het hotel actief in de Amsterdamse binnenstad. Sinds 1989 zit hij in het Dagelijks Bestuur van Ondernemersvereniging AmsterdamCity. Tevens is hij voorzitter van zowel de Ondernemersvereniging Damrak-Beursplein als de Eigenarenvereniging Damrak-Beursplein.

In het verleden heeft hij ook deel uit gemaakt van het bestuur van Koninklijk Horeca Nederland, Amsterdam en het toenmalige ATAS (Amsterdam Tourist Assistance Service, een vrijwilligersorganisatie die beroofde toeristen weer op weg hielp).

Op 9 december 2014 zal hij tijdens een receptie  in de Beurs van Berlage afscheid nemen.

Naast zijn voorzitterschap van de Eigenarenvereniging zal hij zich gaan richten op advieswerkzaamheden in de Horeca.

Foto: Olga Reznikova / Shutterstock