Statistieken van het WiFi netwerk direct zichtbaar

De website Hotelwifitest.com heeft een browser extensie gelanceerd die automatisch informatie over het WiFi netwerk van een hotel weergeeft. Wanneer een gebruiker een hotel bekijkt op Booking.com, Hotels.com, Expedia of TripAdvisor, komt er een informatiescherm in beeld met daarop de WiFi statistieken van het desbetreffende hotel. De extensie is beschikbaar voor de browsers Google Chrome en Firefox.
W: https://www.hotelwifitest.com/browser/

Flinke toename van het aantal mobiele boekingen in China
Het aantal mobiele boekingen in China is flink toegenomen. Meer dan een kwart van het totale aantal boekingen in 2013 is gedaan via een mobiel apparaat. Volgens onderzoeksbureau PhoCusWright zal dit aantal tot 40% stijgen in 2016. Ook op het gebied van online reviews is er een toename; in 2012 was er een gemiddelde van 20.000 reviews per maand, in het jaar 2013 was het gemiddelde 80.000 reviews per maand.

De toekomst van het reizen
De reiszoekmachine Skyscanner heeft een rapport uitgebracht omtrent de toekomst van het reizen. Interactieve hotelkamers, peer-to-peer travel en het personaliseren van hotelkamers; de komende tien jaar staan er weer genoeg veranderingen te wachten op het gebied van reizen, bestemmingen en hotels.

Hieronder een overzicht van een aantal verwachte ontwikkelingen (uit het rapport ‘De toekomst van het reizen – 2024’)

  • Het hotel van de toekomst beschikt over gepersonaliseerde ruimten vol met technologie en kamers die ons helpen bij het verbeteren van onze gezondheid
  • Hotelkamers beschikken over persoonlijke wekdiensten, holografische systemen met 3D-projecties van personal trainers en ter bevordering van de nachtrust zijn er kussens die hoofd- en nekmassages kunnen geven
  • Hotelsoftware maakt het mogelijk om een kamer te boeken die speciaal voor de gast is klaargemaakt op basis van de informatie van zijn of haar social media-profiel
  • In 2024 vervullen reizigers hun wens om een bestemming te ontdekken door de ogen van de lokale bevolking met ‘peer-to-peer-reizen’ en ‘een thuis ver weg van huis’.

Bekijk het volledige (zeer visueel gepresenteerde) rapport hier: http://skyscanner2024.com/

Foto: GaudiLab / Shutterstock