Op 7 november 2014 zullen in Londen de European Hospitality Awards 2014 worden uitgereikt. De Nederlandse hotelier Eric Toren van het luxueuze boetiek hotel The Toren Amsterdam, is genomineerd voor Europees Hotelier van het jaar.

UPDATE: Nederlandse hotelier wint Europees Hotelier van het jaar

VAN 1 STER TOT LUXE 4 STERREN HOTEL
Eric Toren staat vanaf 1991 aan het roer van het hotel en onder zijn leiding groeide The Toren uit van een 1 ster hotel tot een luxe prijswinnend 4­‐sterren hotel met suites op 5 sterren niveau. Begin dit jaar leverde het hotel al een uniek prestatie door voor het derde jaar op rij de prestigieuze Tripadvisor Travelers’ Choice Award voor het beste Hotel van Nederland (2012, 2013, 2014) te ontvangen.

 

WERELDWIJDE BEKENDHEID
Waar de meeste hotels tijdens de crisisjaren fors hebben bezuinigd, investeerde Eric Toren juist extra in het hotel en de service. Onder leiding van binnenhuisarchitect Wim van de Oudeweetering werd een chique, theatrale, enigszins mystieke uitstraling gecreëerd. Voor het personeel werd een uitgebreid trainingstraject opgezet, die Eric Toren zelf ontwikkelde. Deze investeringen leidden tot lovende gastenbeoordelingen op alle reiswebsites en een overvolle prijzenkast met prestigieuze internationale awards. The Toren verscheen hierdoor op de radar van de internationale pers en het hotel kreeg een wereldwijde bekendheid.

OP DE VOET GEVOLGD
Inmiddels komen hoteliers uit binnen – en buitenland over de vloer bij The Toren om een kijkje in de keuken te nemen bij het succesvolle hotel. Maar ook buiten de hotelbranche valt het succes van The Toren op. Zo wordt Eric Toren regelmatig voor trainingen en lezingen uitgenodigd door grote organisaties die hun service niveau willen verbeteren.

GEEN GELUKSTREFFER
Het succes van hotel The Toren bleek geen gelukstreffer. Eric Toren opende een tweede hotel aan de Keizersgracht, Hotel Sebastian’s, en inmiddels staat z’n tweede hotel ook in alle lijsten van beste hotels van Amsterdam. Niet alleen worden beide hotels uitstekend beoordeeld door de gasten, ook in financieel opzicht steken de hotels er ver boven uit. Uit het jaarlijkse benchmark onderzoek van Horwath, bleek The Toren zelfs beter te presteren dan de meeste 5 sterren hotels in de hoofdstad. Beide hotels zijn gedurende het hele jaar bijna altijd vol tegen de hoogste prijzen. Maar de ambitie van Eric Toren is nog niet gestild:

“Het is mijn droom om ooit actief betrokken te zijn bij een opening van een hotel op 6 sterren niveau. Een hotel met ongeëvenaarde luxe en service. Amsterdam is er in ieder geval klaar voor.” ­‐ Eric Toren

SPANNENDE WEKEN
Het worden sowieso spannende weken voor The Toren en Hotel Sebastian’s. Naast de individuele nominatie van Eric Toren voor European Hotelier of the Year, dingen beide hotels zelf ook mee naar de internationale awards die traditiegetrouw aan het eind van het jaar worden uitgereikt aan de beste hotels.

EUROPEAN HOSPITALITY AWARDS 2014
De European Hospitality Awards 2014 worden op 7 november 2014 tijdens een feestelijke avond in de Hurlingham Club in Londen uitgereikt. Er worden die avond in totaal 14 awards toegekend waaronder voor: Hotel opening of the year, Best Hotel Suite, Hotel Spa of the year en Green Hotel of the year.
Naast Eric Toren, zijn voor de Europees Hotelier van het jaar award onder meer genomineerd: Christine Hodder, General Manager van The Stafford in Londen en Didier Le Chavez, General Manager van het gerenommeerde hotel Le Bristol in Parijs. The Toren Amsterdam dingt tevens mee voor de Innovation in Service Award.

Website link: http://www.arena-international.com/eha