In 2018 zal in Amsterdam een groot congreshotel openen aan de noordzijde van het IJ. Het congreshotel moet het vlaggenschip van de keten Maritim Hotels worden en zal gevestigd zijn in een gebouw van 52.000 vierkante meter dat plaats moet bieden aan 5.000 congresbezoekers per dag. Het hotel verwacht ongeveer 360.000 bezoekers per jaar en zal nauw samenwerken met de RAI en een aantal hotels in de stad.

Het viersterren hotel krijgt ongeveer 600 kamers en zal beschikken over een luxe wellness- en fitnessruimte, diverse bars en restaurants. Op de bovenste verdieping komt een skybar waar men, onder het genot van een cocktail, kan genieten van een spectaculair uitzicht over Amsterdam.

Het totale project omvat 70.000 vierkante meter en het ontwerp is afkomstig van Team V architectuur (o.a. ontwerp van Rotterdam Centraal Station en nieuwe hotelvleugel Hotel Arena in Amsterdam). Het complex zal bestaan uit twee grote torens. In de ene toren zal het Maritim Hotel gevestigd zijn en de andere toren zal functioneren als woontoren met een divers aanbod van appartementen.

Onlangs berichtten wij al over de komst van het Sir Adam Hotel in de Amsterdam Toren, eveneens gelegen aan de noordzijde van het IJ. De gemeente Amsterdam en partners werken er hard aan om van dit gebied, genaamd Overhoeks, een toonaangevende wijk te maken. De komst van dit complex, inclusief het congreshotel, moet daaraan bijdragen.

Opening: 2018
Plaats: Amsterdam, Overhoeks (noordzijde van het IJ)
Aantal kamers: 600
Type hotel: Congreshotel
Keten: Maritim Hotels

W: www.congreshotel-overhoeks.nl

W: www.maritim.com

Foto: Olga Reznikova / Shutterstock