Twee keer per jaar komt Forbes Travel Guide met een overzicht van (luxe) hotels, restaurants en spa´s die voldoen aan de criteria voor het krijgen van een 4- of 5-Star Rating. In deze 56e editie van de Forbes Travel Guide zijn er in totaal 97 hotels met een 5-Star Rating. De lijst van hotels met een 4-Star Rating bestaat nu uit 296 hotels.

Sinds 1958 brengt Forbes dergelijke sterren en bijbehorende reisgidsen uit. Volgens het bedrijf bezoeken en beoordelen hun inspecteurs regelmatig hotels, restaurants en spa’, en moet een beoordeelde accommodatie aan 500 criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een 5-Star, 4-Star, of Recommended Rating.  In deze editie van de Travel Guide Star Awards zijn er in totaal 36 nieuwkomers in de 5-Star Rating lijst.

De steden Hong Kong, Macau, New York City en Londen, hebben de meeste hotels (7 per stad) met een 5-Star Rating.

Forbes Travel Guide Star Rating 2014 (editie 56):

  • 97 Five-Star Rating Hotels
  • 48 Five-Star Restaurants
  • 41 Five-Star Spa’s
  • 296 Four-Star Rating Hotels
  • 186 Four-Star Restaurants
  • 149 Four-Star Spa’s
  • 82 Recommended Rating Hotels
  • 42 Recommended Rating Restaurants

Klik hier voor de volledige lijst van de Forbes Travel Guide Awards 2014.

Foto: Netfalls – Remy Musser / Shutterstock