Iets wat inmiddels echt geen discussie meer zou moeten zijn: het gratis aanbieden van WiFi in hotels. Met zoveel ‘meereizende’ smartphones en tablets is gratis en snel draadloos toegang tot het internet een absolute basisvereiste voor de meeste reizigers. Voor de hotels die nog steeds vastklampen aan betaald WiFi, de boekingswebsites zorgen nu zelfs beter voor jouw gasten.

Metasearch website Room77 heeft een mooie belofte voor de zomer gemaakt: gratis WiFi voor alle gasten die via hun website een kamer reserveren. Indien je in het hotel moet betalen voor WiFi, vergoedt Room77 de kosten tot 15 USD per nacht.

Is dit de laatste push die hotels nodig hebben om te beseffen dat het misschien handig is om WiFi gratis aan te bieden (en de kosten via een iets hogere kamerprijs te dekken)? Als hotels niet voor hun gasten kunnen zorgen, doen de OTA websites het wel! Drie keer raden via welk kanaal de gast zal boeken. En als we het over al die extra kosten hebben, 10-20% marge inleveren op een reservering…. dat zijn pas de echte kosten.

Foto: GaudiLab / Shutterstock