Recensie websites zoals Tripadvisor hebben één groot nadeel: recensies kunnen anoniem worden geplaatst. Dit maakt het systeem natuurlijk fraudegevoelig. Concurrerende hotels zouden slechte recensies over elkaar kunnen schrijven of fantastische beoordelingen geven over hun eigen hotels. Natuurlijk realiseert Tripadvisor dit zich ook en voert daarom geleidelijk een aantal kleine aanpassingen door om de betrouwbaarheid van de website te verhogen.

Tripadvisor had al een uitgebreide backoffice ontwikkeld met allerlei tools voor hoteliers. Hoteliers kunnen op alle recensies reageren en eventuele frauduleuze recensies aangeven. Daarnaast werkten ze al aan verbeteringen van verificatiemethoden voor schrijvers van de recensies. Nu worden ook wat visuele aanpassingen op de website doorgevoerd, om de betrouwbaarheid van recensies, of beter gezegd van de auteurs, over te brengen.

Sinds een aantal weken krijgen auteurs ‘badges’ op basis van het aantal geschreven recensies. De eerste badge krijgt je na het posten van 3 reviews. Deze badges worden bij elke recensie, onder de naam van de auteur weergegeven. Hoewel dit het systeem zeker nog niet waterdicht maakt, is het voor bezoekers al een stuk makkelijker te zien wat de betrouwbaarste beoordelingen zijn!

Foto: chrisdorney / Shutterstock.com