Het is steeds belangrijker om aan te tonen dat uw website veilig en betrouwbaar is. Zeker wanneer het gaat om zaken als persoonsgegevens en betalingen. Bezoekers willen zeker weten dat hun gegevens via een beveiligde verbinding bij u terecht komen. Om dit aan te tonen naar uw bezoekers, is een SSL certificaat de beste tool.

Wat is een SSL certificaat?
Een SSL Certificaat kunt u zien als een identiteitskaart voor uw website. Dit certificaat geeft aan dat verbinding met de website versleuteld en beveiligd is. Met andere woorden, een website mét SSL verbinding geeft u meer zekerheid over veiligheid, en de communicatie met de website, wanneer er gegevens worden verzonden, kan niet worden afgeluisterd.

Hoe herkent u een website met een SSL certificaat?
U herkent een website met SSL certificaat aan het gesloten slotje in de adresbalk van uw browser. Dit slotje geeft aan dat de website altijd veilig is. Maar ook dat de bezoeker te allen tijde relevante informatie over de eigenaar van het certificaat kan opvragen.

Varianten voor SSL certificaten
Er zijn 3 varianten op SSL certificaten. Domain validation is het meest makkelijke certificaat. Er wordt enkel gecontroleerd of de verbinding met de browser ook daadwerkelijk op jouw website uitkomt. Data die verstuurd wordt is versleuteld. Dit certificaat is op 1 domein geldig.

Wildcard certificatie biedt dezelfde beveiliging als Domain validation, maar is geldig op alle subdomeinen. Extended validation is geldig voor 1 subdomein en te herkennen aan de groene balk in de browser. Met dit certificaat kunnen bezoekers bedrijfsgegevens opvragen.

Alle voordelen op een rij

  • U biedt gegarandeerde veiligheid voor uw website en uw bezoekers
  • U kweekt meer vertrouwen bij uw websitebezoeker, wat sneller kan leiden tot een boeking
  • Zichtbare beveiliging en controle voor uw bezoekers
  • Positief effect op uw Google ranking

 

Foto: Maksim Kabakou / Shutterstock