In het jaar 2014 komen er weer veel nieuwe hotels bij. Hotelierfocus geeft u een Top 10 van de meest opvallende en bijzondere nieuwe hotels van 2014. Design en luxe zijn de toverwoorden en een uitgebreide Spa is niet meer weg te denken. De vermelde openingsdatum van het hotel is altijd onder voorbehoud.

Shangri-La, Londen

Ondanks de nodige vertraging blijft het een opening om naar uit te kijken. Shangri-La London is op de 34e tot 52e verdieping van The Shard; een van de hoogste gebouwen van Europa (310 meter hoog). Het fantastische uitzicht over het stadscentrum van Londen en rivier de Thames is het wachten waard. Op de 52e verdieping komt een luxueuze Spa.

Hayman Island, Australië

Na een ‘multi-million dollar renovation’ is het 5 sterren resort op het Australische privé eiland Hayman, klaar voor een nieuwe opening op 1 juli 2014.

InterContinental, Davos

In hoogste stad van Europa, op 1600 meter hoogte in de Alpen van Graubünden (Zwitserland), ligt het nieuwe InterContinental Davos hotel. Het hotel heeft 3 restaurants en 2 bars en beschikt in totaal over 216 kamers.

Portrait Firenze, Florence

Met ‘slechts’ 34 kamers is dit, na Cromlix, het kleinste hotel in deze top 10. Het uitzicht op de Ponte Vecchio en de rest van de stad Florence smaakt naar meer. Het hotel is ontworpen door de Italiaanse architect Michele Bönan.

The Glainsborough Bath Spa

Hotelketen YTL gaat deze zomer hun eerste hotel in het Verenigde Koninkrijk openen. The Gainsbourugh Bath Spa is gelegen in de stad Bath. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst en staat bekend om de Georgiaanse architectuur en Romeinse baden. Met 1300 vierkante meter Spa, een sauna, stoomkamer, fitnesscentrum en 11 behandelkamers, ligt de focus van het hotel voornamelijk op het aanbieden van een ultieme Spa beleving.

Waldorf Astoria, Dubai Palm Jumeirah

De 319 kamers bieden een uitzicht op de Arabische Golf en beschikken over ruime badkamers en de nodige luxe voorzieningen. Daarnaast beschikt het hotel over een luxe Spa, tennisbanen, watersporten en een fitnesscentrum. Een privé strand mag uiteraard ook niet ontbreken. Op 1 maart 2014 moet het hotel volledig operationeel zijn.

The Peninsula, Parijs

Op loopafstand van de Champs Élysées en de Arc de Triomphe, komt het luxueuze Peninsula Parijs. In een historisch pand aan de Avenue Kléber komen 200 hotelkamers, een Chinees restaurant, rooftop bar, dakterras, en een ondergrondse Spa inclusief zwembad. Volgens verschillende bronnen zal het hotel op 1 augustus opengaan.

The Ritz-Carlton, Kyoto

De 134 kamers hebben zijn gemiddeld 50 vierkante meter groot en bieden uitzicht op de rivier Kamogawa en de bergen van Higashiyama. Ook Ritz-Carlton Kyoto heeft een uitgebreide Spa en Fitness. Er zijn in totaal 7 behandelkamers, een indoor zwembad, stoomkamer en een fitnesscentrum.

Cromlix, Schotland

De Schotse toptennisser Andy Murray heeft vorig jaar het Cromlix House overgenomen en op 1 april van dit jaar moet het Cromlix hotel officeel haar deuren openen. Naast eigenaar Andy Murray zal het hotel onder toezicht vallen van Inverlochy Castle Management International (ICMI), een keten met 8 andere soortgelijke hotels in Schotland. Het hotel heeft 10 kamers en 5 suites en het restaurant staat onder leiding van Albert Roux.

Four Seasons, Moskou

Vlakbij het Rode Plein en het Kremlin in Moskou, komt het nieuwe Four Seasons hotel. Het design is een moderne replica van het bekende hotel Moskva en telt in totaal 175 kamers.

Foto: Chubykin Arkady / Shutterstock