Facebook Pages wordt onder hotel marketeers een steeds populairder marketing tool. Vaak blijft het nog bij het posten op de “Wall” en het plaatsen van foto’s in een album. Maar Facebook Pages biedt steeds meer customization opties aan. In dit artikel een aantal voorbeelden van hotels die hun pagina naar een hoger niveau hebben getild.

WELKOMST PAGINA – HOTEL ARTS BARCELONA

Standaard wordt de ‘”Wall” weergegeven als openingspagina van de Facebook Page. Vanuit een branding perspectief is een gestandaardiseerde lay-out met kleine afbeeldingen en tekst niet ideaal als eerste impressie. Facebook biedt daarom nu de optie zelf een welkomst pagina te maken.  Hotel Arts in Barcelona heeft daar goed gebruik van gemaakt.

Facebook Pages voor Hotels

INFORMATIE HOTEL & OMGEVING – HOTEL FIERRO BUENOS AIRES

Veel hotels bieden aan gasten de optie om via Facebook te reserveren. Er zullen echter maar weinig gasten zijn die een reservering maken zonder informatie over het hotel en de kamers te hebben gelezen. Hotel Fierro presenteert op hun Facebook Page informatie over de kamers, faciliteiten en locatie in een website structuur.

Hotels op Facebook Pages

BLOG POSTS – HOTEL V

 

FOTO’S – WESTIN DRAGONARA RESORT MALTA / CITIZENM

Vaak bestaat het fotoalbum op een hotel Facebook Page voornamelijk uit de foto’s die ook op de officiële website te bekijken zijn. Maar Facebook is juist een tool waarmee je de andere kant van het hotel kan laten zien. Westin Dragonara stelt bijvoorbeeld haar personeel voor met foto’s. Daarnaast plaatsen ze foto’s van evenementen in het hotel. Op de CitizenM pagina kunnen gasten zelf hun foto’s van het hotel toevoegen.

Hotel Facebook Marketing

Voorbeelden Hotels FacebookHotel Marketing Facebook

Foto: Twin Design / Shutterstock.com